Telefon:+36 70 361 3684 iroda@kapcsolatkihivasalapitvany.hu

Régóta létező együttműködésünknek köszönhetően Szendrőládra utaztunk, hogy egy Családi nap rendezvény keretein belül megünnepeljük a Nemzetközi Nőnapot.

Más programunkhoz hasonlóan ezúttal is elsősorban a családok építőköveit jelentő nők aktivitására támaszkodtunk, hiszen általuk valósulhat meg a családi dinamika megváltozása, a jövő-és értékorientáltság átadása.

A Nemzetközi Nőnap apropóján kötetlen beszélgetéssel kezdtünk, amely során mindenki megfogalmazhatta, mit jelent számára nőnek lenni, hogyan éli meg nőiségét, milyen szerepkörök találták és találják meg őt születése óta, annak köszönhetően, hogy lányként jött világra. A családias hangulatú programon nemcsak a véleményüket osztották meg egymással és a megjelentekkel, hanem örömteli és kevésbé boldog tapasztalataikat, élményeiket is elmesélték, mindannyiunk okulására.

A világnap remek háttérül szolgált azoknak a produkcióknak is, amelyek az eszmecserét követték: a fiúk és a férfiak zenével és énekkel köszöntötték közösségük nőtagjait. A mostanihoz fogható rendezvényeink nyilvánosak, így lehetőség nyílik arra, hogy a többségi társadalom érdeklődő tagjainak jelenlétével a tolerancia növekedjen, az előítéletesség csökkenjen, a társadalmi kohézió és a szolidaritás erősödjön.